Šeimos diena

Džiugiu šurmuliu prasidėjo šeštadienis Plungės akademiko Adolfo Jucio progimnazijoje. Mokiniai, maži  ir dideli, vedini tėvelių ar savarankiškai rodydami kelią, skubinosi į Šeimos šventę. Jau antrus metus, telkiant bendruomenę, ugdymo procesas progimnazijoje  suplanuojamas taip, kad tėveliai, seneliai ir kiti artimieji turėtų galimybę pabuvoti progimnazijoje, sportuoti ir kurti su savo vaikais ir anūkais.

Šventę pradėjo muzikos mokytojų  Dalios Mickienė ir Vidos Taurinskienės paruošti dainorėliai, o eilėraščius drąsiai porino antrokai. Jiems pasiruošti padėjo pradinių klasių mokytoja Ilona Vaitiekutė. Progimnazijos direktorė Inga Litvinienė visus susirinkusius pasveikino, padėkojo socialiniams partneriams, kurie taip aktyviai įsitraukė į šventės organizavimą, ir palinkėjo toliau stiprinti bendruomeniškųmą, džiaugtis bendru buvimu ir aktyviu veikimu. O veikti buvo ką! Laukė smiginis, lankų sukimas, baudų metimas, virvės traukimas, regbio ir stalo teniso žaidimai. O kur dar Plungės sporto rekreacijos centro veiklos: teko ir slidėmis žole čiuožti, varžytis, parodant vikrumą, išradingose rungtyse. O kur dar  estafetės! 

Pasportavę galėjo ir prie kūrybinių veiklų pasukti. Parkelyje aktyviai savo patirtimi dalinosi skautai. Progimnazijoje tik pirmus metus veikia jaunųjų skautų būrelis. Per tuos metus jaunieji dalyviai ugdė savo ištvermę gamtoje ir žygiuose, prisidėjo prie įvairių paramos akcijų įgyvendinimo: „Caritas“, parama Ukrainai, gyvūnėlių globos namams. Gerais darbais ugdėsi pilietinę savimonę, buvo pavyzdžiu kitiems. Šventėje be abejo nepamiršo ir skautiškų žaidimų, kurių išmokė visus susirinkusiuosius. Visai netoli sukritę konstravo Robotikos mėgėjai, o kas norėjo aktyvesnės veiklos – iš kubų dėliojo žodžius. Vyko šaškių turnyras ir jiems visai netrukdė, kad šalia susėdę vaikai, mamos ir tėčiai gamino sau šeimos veiklų kubelius. Visi norintys galėjo ir linkėjimus ant nuostabių dailės mokytojos Žanetos Šedbarienės pagamintų ramunių parašyti. Vikresni skubėjo prie Visuomenės sveikatos biuro stendo, nes ten ne tik pasirinkto skonio vandeniu galėjai atsigaivinti, bet ir savo žinias apie sveikatą pasitikrinti. Visą centrinį praėjimą užėmė kuriantys ir tapantys žmonės – čia vyko dailės terapijos užsiėmimai. Šeimos taip pat galėjo susirungti dėlionių dvikovoje ar nusipinti apyrankę. Dailės būrelio parodą ir muzikos terapijos veiklas visi išvysti galėjo pasukę gilyn, tarp medžių kybančioje parodoje.

Savo apsilankymu mus pradžiugino dr. Sigita Burvytė, dažnas mūsų progimnazijos svečias. Ji  su savo padėjėjomis pristatė Dienos centro veiklas, o psichologė Giedrė prie savo stendo supažindino su emocijomis ir jų raiška.

 Džiugi šventė baigėsi loterija, kuriai prizus įsteigė Plungės rekreacijos centras, konferencijų ir laisvalaikio centras „Porto“, žaidimų kambariai „Miau miau“ ir „Playroom“. Džiugu, kad papildomą prizą įsteigė patys tėveliai – nuoširdžiai dėkojame mamai Ramunei. Na, o šventė baigėsi bendru mokinių šokiu, kuriam sukvietė šokio mokytoja Monika Aniščenko.

Nuotraukų albumus galima matyti mokyklos FB paskyroje https://www.facebook.com/AdolfoJucio/photos 

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top