Amatų diena-2023 progimnazijoje

Pavasaris į akademiko Adolfo Jucio progimnaziją atkeliavo kartu su Amatų diena. Penktadienį, kovo 3 dieną, mokiniai vykdė įvairias projektines veiklas. (Vaizdus žiūrėti: https://www.facebook.com/AdolfoJucio )

Ryte pradinukai susirinko klasėse, kur vyko iš anksto suplanuoti Amatų dienos užsiėmimai. 10.00 val. akademiko A. Jucio progimnazijos, M. Valančiaus ir „Saulės“ skyrių mokiniai dainomis ir šokiais paskelbė Kaziuko mugės pradžią. Mokyklos direktorė I. Litvinienė palinkėjo smagių akimirkų ir mokiniai nekantraudami suskubo dalintis – prekiauti: papuošalais, rankdarbiais, įvairiausiais skanėstais. Prekių buvo labai daug ir įvairių, tačiau visi gaminiai turėjo vieną bendrą požymį – viskas pagaminta pačių mokinių, su tėvelių, mokytojų pagalba. Grojant linksmai muzikai, prekiavo ne tik pradinių klasių, bet ir vyresniųjų klasių mokiniai. Mugės pabaigoje buvo pritaikytos nuolaidos beveik visoms prekėms. Mokiniai mokėsi pristatyti savo prekę, apskaičiuoti grąžą, bendrauti su pirkėjais...

Viskas buvo itin dailiai supakuota – tai vaikučių ir tėvelių kūrybiškumas. Šių metų mugė buvo ypač gausi – mokiniai prekiavo I-ojo ir II-ojo aukšto koridoriuose. Pirkėjų netrūko. Susirinko tėveliai, mokytojai, o ir patys mokiniai buvo labai užsiėmę.

Smagu, kad jaunieji prekiautojai surinktu pelnu noriai pasidalino ir paaukojo savo bendraamžiams Ukrainoje. Pasibaigus Kaziuko mugės šurmuliui, Amatų dienos veiklos tęsėsi jau kitose aplinkose.

5a ir 6a klasių mokiniai, bei jų mokytojos lankėsi Plungės kultūros centre, kur dalyvavo dviejuose edukaciniuose užsiėmimuose: 5a klasės mokiniai mokėsi gaminti ir marginti iš popieriaus ir siūlų velykinę dekoraciją – kiaušinį, o 6a klasė mokėsi tradicinio audimo amato ir juostų audimo meistriškumo.

5b klasės mokiniai kartu su mokytojomis aplankė Plungės vaikų biblioteką. Čia mokiniai susipažino su bibliotekininko profesija, susidomėję klausėsi bibliotekos darbuotojų pasakojimų apie edukacines programas, vykstančias Plungės vaikų bibliotekoje, smagiai klaidžiojo knygų lentynų labirintais, pasidžiaugė nameliu, pastatytu iš knygų. Edukacinis užsiėmimas vaikams paliko gilų įspūdį. Jie pažadėjo grįžti į biblioteką ir tapti „registruotais“ skaitytojais.

6a ir 7 kl. mokiniai su klasių vadovėmis vyko į Klaipėdą. Aplankė Jūrų muziejų, delfinariumą, stebėjo delfinų pasirodymą. Pamatė, koks sudėtingas yra gyvūnų dresuotojo ir muziejininko darbas.

8a ir 8b klasių mokiniai su mokytojomis vyko į Plungės technologijų ir verslo mokyklą. Išvykos metu mokiniai turėjo galimybę iš arčiau "pasimatuoti" virėjo, kirpėjo, mechatroniko, medžio apdirbimo, siuvėjo profesijas. Atliko praktines užduotis, atsakinėjo į klausimus. Išradingiausieji buvo apdovanoti prizais.

Ši Amatų diena, kurios metu vyko Kaziuko mugė ir edukacijos kitose aplinkose, mokiniams buvo labai prasminga, kupina veiksmo ir išliekamosios kultūrinės prasmės diena.

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top